טריואקס ואח' נ' כפרי יעקב בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
17942-07-10
16.9.2010 |
|
בפני : עדי סומך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: משה טריואקס |
: 1. כפרי יעקב בע"מ 2. כפרי-נכסים בע"מ 3. תערובות אספלט בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים על יסוד בקשת הנתבעות להורות על מחיקת התביעה מחמת העדר עילה, נחה דעתי כי דין הבקשה להדחות.
הלכה היא כי השימוש בסמכות המחיקה מחמת העדר עילה, ייעשה רק במקרים נדירים שבהם ברור כי התובע חסר סיכוי לקבל את הסעד, לו הוא עותר,אפילו יוכיח את העובדות המפורטת בתביעה ואפילו תינתן לו רשות לתקן את תביעתו. ( ראה, אורי גורן "סוגיות בסדר דין אזרחי",מהדורה שביעית עמ' 138 ).
בע"א 109/84 ורבר נ' אורדן פ"ד מא (1)577 נקבע כי בית המשפט לא יורה על מחיקת התביעה מחמת חוסר עילה, כאשר ניתן להצילה על ידי תיקון כתב התביעה.
טענות הנתבעות אודות העדר יריבות בינן ובין התובעים בהתבסס בעיקר על הטענה כי התובעים אינם באים תחת חברת הניהול שאת החוב כלפיה תובעים המה בשמה, אינן מתיישבות עם המערכת החוזית שבין הצדדים במסגרתה התחייבו המה כלפי התובעים בין היתר גם בתשלום דמי הניהול.
התחייבות זאת כך נראה, הינה ראשית לכל כלפי התובעים כאמור ועל כן אין בינה ובין טענת העדר היריבות ממש.
לחילופין, ניתן לומר כי קמה לתובעים עילת השבה ו/או שיפוי ו/או שיבוב בגין דמי הניהול אותם יכול ושילמו מכח דרישה דומה כלפיהן מאת חברת הניהול.
הנה כי כן, עניינה של תביעה חוזית לפנינו מכוחה קמות לכאורה לתובעים עילות מספר ראויות כנגד הנתבעות שמקורן בהסכם התקשרות חוזי (שאינו מוכחשן על ידן) וככזה עסקינן בעילות ישירות ולא חסרות בסיס כפי שמבקשות התובעות לצייר.
הבקשה,איפוא, נדחית.
הנתבעות ישאו בהוצאותיה בסך של 700 ₪ בתוספת מע"מ לטובת התובעות.
ניתנה היום, ח' תשרי תשע"א, 16 ספטמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|